Посол України закликала бойкотувати віскі Jameson після відновлення торгівлі в Росії

jameson

Посол України в Ірландії Лариса Герасько закликалf припинити купувати віскі Jameson на знак протесту проти рішення компанії відновити торгівлю в Росії.

Про це пише RTÉ.

Зокрема, Герасько звинуватила Jameson у фінансуванні російської агресії в Україні через торгівлю в РФ та заявила, що не погоджується з обґрунтуванням компанії для відновлення російського бізнесу.

"З одного боку, ця компанія хоче захистити кількох співробітників, але Росія щодня вбиває десятки тисяч українців. Ми платимо найвищу ціну – людське життя, і закликаємо всі компанії припинити будь-які торгові відносини з державою-агресором, державою-терористом", – наголосила вона.

Дипломат підкреслила, що якщо Jameson хоче захистити своїх працівників, краще перевезти їх у безпечніші країни, як-от Францію чи Ірландію. Вона також сказала, що більше не буде купувати продукцію Jameson, і закликала паби, ресторани та клієнтів ухвалити аналогічне рішення.

Герасько сказала, що кілька тижнів тому вона намагалася висловити свою стурбованість безпосередньо виробникам віскі Jameson, але ніхто з компанії їй не відповів.

Як повідомлялося, на початку квітня власниця найбільшого в Ірландії бренду віскі Jameson – компанія Pernod Ricard – відновила поставки РФ.