"Укрзалізниця" запускає велику програму дерусифікації. Що вона передбачає

укрзалізниця

"Укрзалізниця" розпочинає програму "Залізна українізація", яка передбачає відмову від російських назв, позначок та зображень на будь-яких об’єктах залізничного транспорту.

Об этом сообщает Компромат


Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що "Укрзалізниця" ще влітку 2022 року почала процес підготовки до повної дерусифікації.

"Ми вивчили всі можливі юридичні та технічні проблеми, зібрали у купу все, що потрібно дерусіфикувати, а це величезна кількість назв, позначок, візуальних об’єктів, тони документації. На основі цих даних ми склали комплексну програму українізації, яка не просто змінює назви та знімає радянські символи чи російські назви, а фундаментально змінює Українську залізницю", – наголосили на порталі програми.

Програма розрахована на 2023-2025 роки. За ці три роки у декілька етапів "Укрзалізниця" планує відмовитися від усього, що повʼязує її з країною-агресором: назви залізниць, позначки кілометражу, сигнальні позначки, радянські барельєфи, назви станцій тощо.

Серед іншого, компанія хоче відмовитися від назв "Південна" та "Південно-західна залізниця", прибрати переклад українських міст російською з фасадів станції. Змін також зазнають залізничні квитки – з них приберуть дублювання російською, натомість додадуть англійською.

Источник: Слон РУ