"Укрзалізниця" не змогла знайти постачальника харчування для поїздів "Інтерсіті", буде повторний тендер

интерсити,інтерсіті

"Укрзалізниця" дискваліфікувала переможця тендеру з відбору постачальника послуг з доставки харчових продуктів для пасажирів швидкісних поїздів "Інтерсіті" та "Інтерсіті+".

"За результатами першого аукціону визначити переможця не вдалось, оскільки в документах учасника, який запропонував найкращу ціну, були невідповідності технічним вимогам. Для того, щоб участь в аукціоні була максимально доступною для якомога ширшого кола кваліфікованих учасників, "Укрзалізниця" проведе повторну зустріч із потенційними учасниками аукціону", – сказано в повідомленні компанії.

Для повторного обговорення та уточнення технічних вимог "Укрзалізниця" запрошує на відкриту зустріч всіх представників ринку – як тих, хто брав участь у минулому аукціоні, так і тих, хто планував вийти на аукціон, але не встиг підготувати відповідні документи.

Переможець аукціону буде протягом наступних п’яти років забезпечувати харчування в 16 швидкісних поїздах, які є в "Укрзалізниці" (Hyundai Rotem, Skoda, ЕКр-1 та МПЛТ).

Попередній аукціон відбувся наприкінці минулого тижня, на нього зареєструвалися три учасники, причому нинішній постачальник – WOG – не прийшов.

6 листопада тендерна комісія "Укрзалізниці" вирішила відхилити конкурсну пропозицію переможця – ТОВ "Понтем.УА" – через відсутність документів, які б підтверджували безпечність її технологічного та холодильного обладнання. Враховуючи, що іншого фіналіста тендера дискваліфікували ще в день його проведення, "Укрзалізниці" доведеться проводити відбір заново.

Раніше повідомлялося, що Антимонопольний комітет України знайшов ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції у практиці "Укрзалізниці" щодо відбору надавача послуг із постачання продуктів харчування для пасажирів швидкісних поїздів "Інтерсіті" та "Інтерсіті+".

Автор: Галина Ялівець