Близько 20% населення виїхало з Київщини від початку повномасштабної війни

Близько 20% населення виїхало з Київщини від початку повномасштабної війни

З’явилися результати опитування українських біженців, які були змушені виїхати за кордонод через російське вторгнення 24 лютого 2022 року

Об этом сообщает Редакция

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на результати опитування Центру економічної стратегії та дослідницької агенції Info Sapiens для "Економічної правди".

Згідно результатів опитування, половина українців, які виїхали за кордон, – це діти. Серед дорослих більшість (83%) становлять жінки, переважно (42%) у віці 35-49 років.

Серед опитаних людей найбільше жителів Києва (14%), Дніпропетровської (12%) та Харківської (11%) областей.

Також вдалося з’ясувати, що Київщина опинилася на другому місці серед областей України, з яких виїхало найбільше населення. У матеріалі йдеться:

Найбільша частка населення виїхала із Запорізької області (23%), а також Києва та Київської області (близько п’ятої частини від довоєнного населення). Від 15% до 20% населення виїхало з Дніпропетровської, Миколаївської та Херсонської областей.

Більшість українських біженців наразі перебувають у Польщі (38%), Німеччині (20%), Чехії (12%) та Італії (6%).

Нагадаємо, що прислужник одного із монастирів московського патріархату виправдовував злочинні дії армії РФ на території України.

Источник: Инсайдер РУ