Повернуті з полону 116 людей, залишаються в полоні близько 3,4 тисячі українських військовослужбовців

Сьогодні, 4 лютого, Україна повернула з рашистського полону ще 116 людей, серед яких – оборонці Маріуполя, херсонські партизани, снайпери з Бахмутського напрямку та інші герої.

Об этом сообщает Корупция Ру


Про це повідомив голова Офісу президнента Андрій Єрмак.


За його словами, додому вдалося повернути 87 воїнів ЗСУ, двоє з яких – із Сил спеціальних операцій.


Також йдеться про вісім бійців ТрО, семеро з Нацгвардії, шестеро з Нацполіції, п‘ятеро з ДПСУ, двоє з ВМС та один представник ДСНС.


Серед всіх них двоє офіцерів та 114 рядових і сержантів.


Разом з тим Україні вдалося повернути тіла загиблих іноземних волонтерів-добровольців, а саме: Крістофера Метью Перрі та Ендрю Тобіаса Метью.


Також повернуто тіло загиблого воїна-добровольця-українця, який служив у Французькому іноземному легіоні та після початку повномасштабного російського вторгнення повернувся захищати Україну – Кулика Євгена Олеговича.


Нагадаємо, 8 січня Україна повернула з полону 50 військовослужбовців. Серед них – 33 офіцера та 17 рядових і сержантів.


За даними Офісу президента, близько 3,4 тисячі українських військовослужбовців наразі перебувають у полоні. При цьому ще 15 тисяч українців зникли безвісти.


Вранці 24 лютого рашистська Московщина розпочала повномасштабну війну проти України.


По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі було завдано ракетних ударів, а війська московитів перейшли кордон під Харковом, Києвом, Херсоном, Черніговом і Сумами.


ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави піднято по тривозі. Кацапи розпочали інтенсивний обстріл підрозділів ЗСУ, українська армія дає відсіч російським військам.


В екстреному режимі працює Рада національної безпеки та оборони. Введено військовий стан. Україна офіційно направила позов проти Московії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.


Під час війни рашисти обстрілюють та знищують об’єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Також рашисти влаштовують геноцид українців у захоплених населених пунктах та масово ґвалтують жінок та дітей.


Веніамін Цвєтков

Источник: Руспресс